Autoverhuur bij Avis in Vlaams-Brabant

Een streek vol verrassingen

Een huurauto in Vlaams-Brabant is ideaal om veel mee te pikken van de toeristische rijkdommen van deze streek. Of u nu van wandelen of fietsen houdt, of liever steden bezoekt, gecombineerd met het proeven van streekproducten; met Avis rijdt u ontspannen van de ene attractie naar de andere.

Reserveer nu

Genieten van het Vlaams-Brabantse landschap

U kunt door de bossen, velden en weiden wandelen van het ene naar het andere dorpje, afgewisseld met een lekkere verfrissing in een dorpscafeetje of een bezoek aan een van de imposante kastelen. De bewegwijzerde routes doorkruisen de hele provincie.

Hageland

Het Hageland is een echt groen paradijs met voldoende toeristische trekpleisters om er een boeiende tocht van te maken in uw Avis huurauto! Er wordt zelfs aan wijnbouw gedaan, en in het bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn in een mooie gerestaureerde neogotische gebouw, kunt u hier wat meer uitleg over krijgen.

Hoegaarden is vooral bekend om zijn brouwerijen, het Hoegaards Witbier is ondertussen wereldwijd bekend. In de brouwerij ’t Wit Gebrouw kunt u er wat meer over te weten komen. Ook de Tuinen van Hoegaarden met thematuinen en eeuwenoude bomen zijn een aanrader. Een tochtje met de auto door de plattelandswegen is ook genieten en een echte lust voor het oog.

De eerste zondag na Allerheiligen is een uitstapje naar Scherpenheuvel indrukwekkend: zowel de “Kaarskensprocessie” die doorheen de straten trekt als de tientallen kraampjes rond de basiliek zorgen voor een speciale sfeer. Bovendien kunt u ook smullen van de plaatselijke specialiteiten als pepernoten. Een auto huren bij Avis is ideaal om er een afwisselende reis van te maken.

Pajottenland

Hoewel we vlakbij de hoofdstad zitten, komt u hier in een echte oase van rust en groen terecht, gelegen tussen de Zenne en de Dender. Er zijn ook hier heel wat bezienswaardigheden zoals charmante kerkjes of indrukwekkende gebouwen, en uiteraard de talrijke kastelen. En niet te vergeten, de brouwerijen en hoeves met de artisanale producten! Een echte aanrader om actie met cultuur te combineren is het Openlucht-Bruegelmuseum. Een unicum dat ook heel wat buitenlanders aantrekt. Hier staan 19 grote en weerbestendige reproducties van zijn mooiste schilderijen tentoongesteld langs een wandel- en fietsroute.

Leuven, hoofdstad van Vlaams-Brabant

De bier- en studentenstad bij uitstek van België. Studenten uit alle hoeken komen hier studeren, en ze vormen dan ook mee het straatbeeld van de stad. Ze blijven hier immers ook meestal wonen tijdens de week. Ook de restaurants en caf&eacutes staan vaak in het teken van studenten. De Oude markt is met haar mooie historische gebouwen een verkeersvrij ontmoetingsplaats waar alleen fietsen en bussen mogen rijden.

Er zijn nog een aantal architecturale pronkstukken zoals het stadhuis, een van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld, waarvoor het Brusselse stadhuis model gestaan heeft. De gevels en torens zijn versierd met gebeeldhouwde figuren uit de Bijbel. Ook de Universiteitsbibliotheek op het Ladeuzenplein en het Groot Begijnhof zijn de moeite waard.

In Leuven is uiteraard ook plaats voor feest en muziek. Elke vrijdag van de maand juli vinden de Beleuvenissen plaats, en Marktrock – een van de grootste stedelijke muziekfestivals van Europa – valt meestal midden augustus. Even rusten kan dan weer in de Stedelijke kruidtuin of het Kasteeldomein Arenberg.

Het Museum M is gelegen is een indrukwekkend museumgebouw waar historische panden gecombineerd worden met hedendaagse architectuur rondom een rustige tuin. Er is een vaste historische collectie, maar ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen van oude en hedendaagse kunstenaars.

Een bezoek aan de grootste brouwerijketen ter wereld, de Stella Artoisbrouwerij, mag er natuurlijk niet aan ontbreken. Hier worden Belle-Vue, Hoegaarden, Jupiler, Leffe, Piedboeuf, Stella Artois en Vieux Temps gebrouwen.

Het Diestse Begijnhof

Op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat ook het Begijnhof van Diest, gebouwd ver buiten het centrum van Diest. Als u door de 17e eeuwse barokke toegangspoort loopt, voelt u de sfeer van sereniteit en harmonie, en proeft u de middeleeuwse sfeer. De meeste huizen en conventen dateren uit de 17e en 18e eeuw. Elke eerste zondag van de maand is er hier een boek- en antiekmarkt, en op de hoek van het begijnhof ligt een authentieke taverne waar u kunt genieten van de streekgerechten. In het huis “Xaverius” ligt dan weer een culinair museum met kruidtuin, het Vlaams Centrum voor Eet- en Tafelcultuur. Autohuur bij Avis maakt deze trip aangenaam dankzij de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt!