Een auto huren in Mallorca

Autoverhuur in Spanje

Ontdek Mallorca, één van de Balearen en het grootste eiland van Spanje, in een huurauto van Avis. Ontdek de aantrekkelijke strandresorts en beschutte baaien, kalkstenen bergen, centrale vlakten en ondergrondse grotten en meren. Het milde klimaat maakt Mallorca een ideale bestemming in zowel de zomer als de winter.

Nu reserveren

Populaire autoverhuurlocaties op Mallorca

Luchthaven Palma de Mallorca en de haven Mallorca Puerto Alcudia.

Plan uw reis in Mallorca

Palma is de hoofdstad van het eiland. De imposante gotische kathedraal domineert de stad en als u hier op Goede Vrijdag bent, mis dan de dramatische uitbeelding van de Via Crucis (de ‘Weg naar het Kruis’) van Christus niet. In de buurt van de kathedraal vindt u ook het Koninklijk Paleis Almudaina en het Palau March Museum, waarvan de moderne kunstcollectie werken bevat van Chillida, Moore en Rodin.  Palma is een geweldige plek om te winkelen. Ga naar Palma Avinguda Jaume III, de Passeig des Born en het voetgangersgebied rondom Placa Major. 

Vanuit Palma rijdt u in westelijke richting naar Santa Ponsa en pakt u vervolgens de snelweg langs de zanderige baaien van Paguera, Cala Fornells en Camp de Mar. Ga bij Port D’Andratx, ooit populair bij smokkelaars, vandaag de dag bij vissers, langs de kust verder in noordoostelijke richting naar het pittoreske dorpje Estellencs, een Baleaarse klassieker met pijnboombossen, olijf- en amandelbomen, terraslandbouw en geplaveide straatjes).

Het mooie terrassendorp Banyalbufar biedt een kijkje in het Mallorca van weleer. Parkeer de auto en wandel door de kronkelende, geplaveide straatjes. Net buiten het dorp bevindt zich de Torre des Verger, een van de meest herkenbare symbolen van Mallorca.

Weer op weg, rijdt u verder in noordoostelijke richting, naar het prachtige Valldemossa, met bezienswaardigheden zoals het oude klooster en verschillende grootse residenties. Verderop ligt het dorp Deia hoog op een klif en biedt een fantastisch uitzicht over de zee en de bergen. In de zomer worden hier het International Music Festival en het Chopin Festival gehouden.

Verder naar het noorden ligt Soller, ook een plek die u niet mag missen. Bezienswaardigheden omvatten Can Pruner, een art-nouveaugebouw met werken van onder andere Gauguin, Toulouse-Lautrec en Warhol, en het 15e eeuwse Huis van de Maan. Port de Soller is een gezellige, ontspannen plaats met een boulevard met tal van cafés, restaurants en winkels. De Tramuntana bergen zorgen voor een adembenemend decor voor de haven.

Aan de noordelijke punt van het eiland vindt u Pollença, een mooi dorp met geplaveide straten en een Romeinse brug. Dwaal door de galerie- en boetiek-omzoomde straten of strijk neer in een van de vele cafés op de Playa Major en laat de wereld aan u voorbijtrekken. De grootste wijnbeurs van het eiland vindt hier elk jaar in april plaats en biedt een kans om de uitstekende wijnen van Mallorca te ontdekken en te proeven.

Slenter verder naar Porto Cristo en maak een kleine omweg langs de Cuevas del Drach, een ondergronds landschap van stalactieten en stalagmieten en vijf ondergrondse meren, waaronder het grootste ter wereld. Van hieruit gaat u landinwaarts naar Manacor, voordat u de snelweg weer oprijdt en terugkeert naar Palma.