Met een huurwagen van AVIS Lissabon ontdekken

In en rondom Lissabon

Snuif de gezellige, zuiderse sfeer op en geniet ten volle van deze levendige hoofdstad aan de Atlantische Oceaan. Cultuur, natuur, winkels en lekker eten, Lissabon heeft alles wat u nodig hebt voor een uitgebreide citytrip waaraan u vele mooie herinneringen zult overhouden.

Nu reserveren

Een auto huren aan de monding van de Taag

Deze stad aan het water is lange tijd in handen geweest van de Moren en deze invloed is duidelijk te zien in de vele historische gebouwen. Daarnaast beschikt de stad over enkele sterke staaltjes moderne architectuur. Stap in uw huurauto van Avis en ontdek deze stad waar oud en nieuw elkaar ontmoeten.

De hoofdstad van Portugal is gelegen op de noordelijke oever van de Taag, de langste rivier van het Iberisch schiereiland. Het centrum van de stad, Baixa Pombalina genaamd, ligt in het lagere deel en wordt omringd door hoger gelegen wijken. Op het Rossio, één van de belangrijkste pleinen, vonden vroeger regelmatig executies en stierengevechten plaats. Tegenwoordig is het plein veeleer een ontmoetingsplaats. In de noordoostelijke hoek kunt u de Dominicanenkerk bezoeken. Een ander belangrijk plein is de Praça do Comércio, een groot vierkant plein dat uitkijkt over de rivier. In het midden staat een groot standbeeld van Jozef I van Portugal.

Bairro Alto, één van de hoger gelegen wijken, ligt ten westen van het centrum. Hier vindt u talloze restaurants, cafés en winkeltjes, en het is ook een populaire uitgaansbuurt. U kunt hier geraken via de Elevador de Santa Justa, een 30m hoge lift die ontworpen werd door een student van Gustave Eiffel. Alfama is een andere oude volkswijk, met vele trappen en steegjes. De volkse buurten zijn bekend om hun fadohuizen, kleine cafés waar fado gespeeld en gezongen wordt. Dit is de traditionele muziek van Portugal en was oorspronkelijk te horen in armoedige cafés. Tegenwoordig is fado overal te horen, ook in chique restaurants. De voornaamste toeristische bezienswaardigheid van Alfama is de grote kathedraal, maar ook tramlijn 28 is een populaire attractie. Op deze tramlijn kunt u in zeer oude tramwagons een ritje maken door de wijk.

Geschiedenis hand in hand met moderniteit

Een eindje ten oosten van het oude centrum ligt het “nieuwe centrum” Parque das Nações. Deze nieuwe wijk werd aangelegd naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling van 1998. Het Oceanarium, één van de grootste aquaria ter wereld, is misschien wel de meest bekende trekpleister van deze wijk. Een tweede belangrijke bezienswaardigheid in dit deel van de stad is de Ponte Vasco da Gama, een 17km lange brug over de Taag. De Ponte 25 de Abril is een paar decennia ouder, maar daarom niet minder indrukwekkend.

Deze geschiedkundig belangrijke stad kent ook enkele interessante musea, met antieke en moderne kunstcollecties. Een typisch Portugees museum is het Museu Nacional do Azulejo, waar u alles te weten komt over geglazuurde tegelpanelen. In de stad zult u op verschillende plaatsen zulke tegels tegenkomen. Het kroonstuk van dit museum is het Panorama van Lissabon, het grootste tegelpaneel van Portugal.

Evenementen en feestelijkheden mogen in een hoofdstad niet ontbreken. De dag voor Aswoensdag, in februari, staat helemaal in het teken van carnaval. Door de gehele stad worden dan allerhande activiteiten en optochten georganiseerd. In die maand vinden ook een aantal muziekfestivals plaats, die in het bijzonder gewijd zijn aan de fado. Gedurende het Festival dos Oceanos, dat in augustus wordt gehouden, denkt men terug aan de tijd waarin Portugal een belangrijke zeemogendheid was.

Enkele toplocaties buiten de stad zijn Queluz en Sintra. In Sintra, een gemeente ten noordwesten van Lissabon, kunt u het Palácio Nacional bezoeken, een echt sprookjespaleis op 500m boven het stadje. Queluz, een wijk van Sintra, staat ook bekend vanwege een grote toeristische trekpleister. Het Palácio Nacional de Queluz met zijn prachtige aangelegde tuinen wordt ook wel het Versailles van Portugal genoemd. U kunt natuurlijk ook volledig de andere kant op gaan en een auto huren bij Avis om zuidwaarts te rijden tot het uiterste zuidwesten van Europa. Een roadtrip langs de Atlantische Oceaan levert ontelbare spectaculaire uitzichten op.

Plan uw reis in Lissabon

Lissabon is een hoofstad die in Europa zijn gelijke niet kent. Deze pittoreske stad ligt aan de monding van de rivier de Taag. Tijdens uw verblijf hier ontdekt u de Fado, oude trammetjes en een overvloed aan vis en zeevruchten. De stad, die gebouwd is op een aantal heuvels, bestaat uit verschillende buurten die ieder hun eigen karakter hebben.

In Bairro Alto vindt u winkels en een bruisend nachtleven. Parkeer uw auto na een dag rijden en bezoek de vele barretjes en eetcafés.

Alfama is het oudste gedeelte van Lissabon. Het is ook de beste plek voor de beste Fado-optredens in Portugal. In de lager gelegen wijk Baixa vindt u een groot aantal galerieën, restaurants en de beroemde Elevador de Santa Justa.

Bezoek ook Belém en bezichtig het Padrão dos Descobrimentos, een monument dat de Portugese gouden eeuw van de ontdekkingsreizen symboliseert. Steek de straat over naar het Hiëronymietenklooster, een indrukwekkend werelderfgoedmonument en de laatste rustplaats van ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. Verlaat Belém niet zonder de pastéis de nata (roomgebakje) bij Antiga Confeitaria de Belém. De rij kan lang zijn, maar dit gebakje is echt het wachten waard.

Er is ontzettend veel te ontdekken in Lissabon. Huur een auto bij Avis om de stad in stijl te ontdekken.

Roadtrips vanaf Lissabon

Lissabon ligt heel gunstig in het midden van de westkust van Portugal, wat het tot een goed startpunt voor verschillende roadtrips maakt. De stad heeft een kilometerslange, ongerepte kustlijn, en enkele van de mooiste stranden liggen op minder dan een half uur rijden. Tijdens rit in uw huurauto geniet u de gehele reis van een prachtig uitzicht.

Cascais
Op nog geen half uur rijden van Lissabon ligt Cascais. Liefhebbers kunnen op Praia do Guincho heerlijk zonnebaden of surfen op de enorme golven. Wie het omliggende gebied graag wil verkennen, kan het oude centrum bezoeken, waarin een groot aantal designerboetiekjes en visrestaurants te vinden is.

Sintra
Het prachtige stadje Sintra ligt op slechts een half uur rijden vanaf Lissabon. Portugese heersers bouwden hun extravagante paleizen in dit gebied. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Palacio Nacional de Sintra, Parque Nacional da Pena en het Castelo dos Mouros. Bezoek de tuinen van het landgoed Quinta de Regaleira estate, waar u een aantal labyrintische grotten vindt. Wandel aan het einde van de dag naar de kliffen van Cabo da Roca om de zon achter de horizon weg te zien zakken.

Portugal ligt te wachten om ontdekt te worden. Alles wat u hoeft te doen, is wegrijden met uw huurwagen van AVIS
.