Autoverhuur van Avis in Kortrijk

Een auto huren in Zuid-West-Vlaanderen.

De provincie West-Vlaanderen wordt niet gedomineerd door één grote stad maar is verdeeld over 4 regionale steden Brugge, Oostende, Roeselare en Kortrijk. De kleinere steden Ieper, Waregem en Veurne liggen tussenin.

Deze stad aan de Leie kan zonder twijfel een veelzijdige stad genoemd worden. U vindt hier werkelijk alles, van culturele bezienswaardigheden tot hippe winkels. Een huurauto stelt u in staat verschillende soorten activiteiten op uw vakantieplanning te zetten en het meeste te halen uit uw bezoek.

Nu reserveren

Van handelsstad tot studentenstad

In het centrum van deze stad vindt u alle bezienswaardigheden die u van een provinciehoofdstad verwacht, en buiten de stad valt minstens evenveel te beleven. Met een huurauto van Avis kunt u zich verplaatsen van de ene attractie naar de andere.

Avis diensten in Kortrijk

In ons kantoor vlakbij de ring in de Industrielaan te Kuurne, Kortrijk kunt u op werkdagen één van onze auto’s of bestelwagens komen huren. Onze vloot bestaat uit een groot aantal voertuigen, waaronder vele nieuwe modellen. Bovendien bieden wij u enkele handige extra’s die uw verplaatsingen in en rond de stad nog aangenamer zullen maken, zoals een bagagedrager of een kinderzitje.

Een gevarieerde vakantie aan de Leie

Deze Zuidwest-Vlaamse stad wordt in grote mate beïnvloed door de Leie. Deze rivier ontspringt in Noord-Frankrijk en mondt uiteindelijk na Gent uit in de Noordzee. Tijdens de middeleeuwen gedijde de vlasteelt, waardoor Kortrijk uitgroeide tot een belangrijke Vlaamse handelsstad. De Guldensporenslag, de strijd tussen Vlaanderen en Frankrijk, is waarschijnlijk de meest noemenswaardige historische gebeurtenis die in deze stad heeft plaatsgevonden. Het nalatenschap hiervan is tot op de dag van vandaag terug te vinden in de hele stad, onder andere in de Groeningepoort en het Groeningemonument. Beide herdenken de 600ste verjaardag van de slag.

Dankzij dit kleurrijke verleden kunt u kiezen uit een uitgebreid aanbod aan architecturale meesterwerken. U kunt er 200 historische gebouwen bezoeken. Twee hiervan, het belfort en het begijnhof, zijn benoemd tot UNESCO-werelderfgoed. Enkele klassiekers zijn het stadhuis, de Artillerietoren en de Broeltorens. Niet alleen de historische maar ook de moderne architectuur is goed vertegenwoordigd, en ook wat musea betreft komt de stad niet tekort. Het Vlasmuseum is gewijd aan de belangrijkste handelssector van dit gebied, namelijk textiel.

Ontdek de Leiestreek

In deze stad aan de Leie worden heel het jaar allerhande evenementen georganiseerd. In het voorjaar vindt Novarock plaats, een muziekfestival waarop zowel gevestigde waarden als jong talent te zien zijn. Een ander muziekfestival is het Golden River City Jazz Festival. Dit festival is genoemd naar de Leie, die ook de gouden rivier werd genoemd als resultaat van de succesvolle ontwikkeling van de vlasindustrie tijdens de middeleeuwen. Tijdens de week van 11 juli worden de Guldensporenfeesten gehouden ter herdenking van de Guldensporenslag, die plaatsvond op 11 juli 1302. Naast een historisch rijke stad is Kortrijk ook een snel groeiende studentenstad. Het aantal studenten is in de afgelopen jaren gegroeid tot bijna 10.000. Zij worden allemaal verwelkomd tijdens het Student Welcome Concert, op het Schouwburgplein, dat elk jaar op de eerste donderdag van oktober wordt gehouden. Een laatste belangrijk evenement is Budafest, een 13-daags kunstenfestival dat doorgaat in november en december in het Buda Kunstencentrum. De naam van dit centrum verwijst naar Buda, het eiland waarop het gelegen is. De Leie splitst zich namelijk op in het centrum van de stad en komt een eindje verder opnieuw samen, waardoor een eiland ontstaan is.

In het centrum kunt u gaan shoppen in de winkelstraten en daarna de drukte even ontlopen in één van de vele parken, zoals het Budapark, ‘t Plein, het Begijnhofpark en de Rozentuin. De stad beschikt over 220ha groene zones, en dat getal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Het stadsbestuur is namelijk aan het werken aan de uitbreiding van deze groene ruimtes, zowel in de stadkern als aan de stadsrand. Lekkerbekken blijven beslist niet op hun honger zitten. Een plaatselijke specialiteit is kalletaart, die wordt bereid met frangipane, appelen en Calvados. Ook Kortrijkse beschuiten, peperbollen en begijntjes moet u zeker eens geproefd hebben!

Een huurauto van Avis brengt heel wat voordelen met zich mee. Op zo’n 25 km van de stad, niet ver van Ieper, ligt het pret- en dierenpark Bellewaerde. Met het openbaar vervoer ligt een uitstap hiernaartoe niet meteen voor de hand, maar met de auto wel. Zeker voor kinderen is dit een grote aanrader! En wie in de Kortrijkse winkelstraten niet vindt wat hij zoekt, kan een dagje gaan shoppen in Lille. Deze Franse stad ligt net over de grens en is een waar paradijs voor shopfanaten.