Huur een auto in Brussel

Autoverhuur in de Belgische hoofdstad

Dit is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook die van de Europese Unie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier heel wat te beleven valt. Met een huurauto kunt u deze multiculturele stad in al zijn facetten ontdekken.

Nu reserveren

Een auto huren in de stad van Manneken Pis

Zoals vele hoofdsteden is ook deze stad een smeltkroes van verschillende culturen. Het resultaat hiervan is een enorm aanbod aan verschillende evenementen en bezienswaardigheden voor jong en oud. Een huurwagen geeft u de vrijheid het meeste uit al deze activiteiten te halen.

Avis diensten in hoofdstad

In Brussel bevinden zich drie Avis kantoren: in het centrum, op de nationale luchthaven van Zaventem, en in het Zuidstation. In al deze kantoren kunt u terecht voor een reservatie via Avis Preferred, de snelste en makkelijkste manier om een huurauto uit onze vloot te reserveren. Daarnaast bieden wij een aantal extra’s om uw verplaatsingen zo aangenaam en zo veilig mogelijk te maken, zoals een kinderzitje en een GPS-navigatiesysteem.

Gezien het politieke belang van de stad is het de verblijfplaats van een groot aantal binnen- en buitenlandse politici. Velen van hen maken gebruik van Avis om zich te verplaatsen van en naar de luchthaven, alsook binnen de stad zelf.

De meeste toeristen weten ondertussen wel dat België bekend staat om zijn bier, frieten en chocolade. Toch heeft de Belgische keuken heel wat meer te bieden op vlak van gastronomie. Een aantal streekproducten zoals paling in ‘t groen, bloedworst, witloof en caracoles zijn volks van oorsprong, maar daarom zeker niet minder lekker! Om nog meer te genieten van de plaatselijke folklore kunt u een wandeling maken door de Marollen, de oudste volksbuurt van Brussel, en daarna als vieruurtje een heerlijke wafel eten op een van de talrijke terrasjes op de Grote Markt. Wie kunst of antiek wilt kopen, trekt het best naar de Grote Zavel en de Hoogstraat waar de talloze kunstgalerijen en antiekwinkels voor elk wat wils bieden, gaande van oude Belgische meubels tot Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ambachtswerken. Probeer elk steegje in deze wijk uit en u zult versteld staan van de mooie winkels en terrasjes van klassenrestaurants.

Bezienswaardigheden in en rond de stad

Een van de meest bekende attracties die Brussel u voorschotelt, is het Atomium, gebouwd in 1958 naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling, die dat jaar in België werd gehouden. Op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat kunt u Manneken Pis gaan bewonderen, een 58cm groot standbeeldje van een plassend jongetje, dat al jaren horden toeristen aantrekt van over de hele wereld. Enkele van de meest bezochte musea zijn het Jubelparkmuseum, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en het Koninklijk Museum van het leger en de krijgsgeschiedenis. Ook het Muziekinstrumentenmuseum is zeker een bezoekje waard en heeft een dakterras met een spectaculair zicht over de stad. Wie liever de muziek zelf hoort dan het bekijken van de instrumenten, kan zich uitleven op het jaarlijkse gratis festival Bruksellive dat plaatsvindt aan het Atomium. Ook in de Munt, het Kaaitheater en de Ancienne Belgique valt iedere avond wel iets te beleven. Deze laatste is misschien een relatief kleine zaal, toch is het een van de meest bekende concertzalen van Belgi&euml en treden er dagelijks wereldberoemde artiesten op van elk genre. Shopliefhebbers zijn uren zoet, er zijn winkelstraten voor elke prijsklasse: in de Nieuwstraat vindt u alle populaire ketens, terwijl de Louisalaan bekend staat om meer exclusieve merken, en in de Brabantstraat moet u zijn voor absolute koopjes.

Wie liever de natuur opzoekt, kan een bezoekje brengen aan de Nationale Plantentuin, 12km ten noorden van het centrum. Het Zoniënwoud ten zuiden van de stad is een waar wandelparadijs, maar ook binnen de stad zijn veel groene zones en parken te vinden, zoals de Botanique en het Jubelpark. En voor de sportievelingen wordt jaarlijks de Gordel georganiseerd, een fiets- en wandelevenement dat 19 verschillende parcours telt. Al deze activiteiten zijn eenvoudig te combineren dankzij Avis autoverhuur.

Dankzij de centrale ligging van de stad kunt u letterlijk alle kanten uit via de vele snelwegen waarvan zij het knooppunt vormt: de E40 brengt u naar de Noordzee, de E411 leidt naar de Ardennen. Deze beide bestemmingen en nog veel meer liggen op iets meer dan een uur rijden van de stad.